Webden Notlar

Internet yenilikleri, Internet'te yenilikler, Internet notları...

Firefox Linux'da "Geri" Tuşu

Windows'tan Linux'a geçiş yapmak isteyen bilgisayar kullanıcılarının Firefox kullanmaya kalkıştıklarında en büyük handikaplarından biri, gezindikleri sayfalar arasında ileri-geri dolaşırken "Geri" (Back Space) tuşunun alıştıkları işlevi yerine getirmemesidir.
İşin kötü bir yanı da Inetnet üzerinde bir Google araması yapmaya kalkıştıklarında karşılarına kopyala-yapıştır'la hazırlanmış yüzlerce birbirinin aynısı içerikle karşılaşırlar. Ama sorunlarına sağlıklı bir yanıt bulamazlar.
Yanlış anımsamıyorsam bu Firefox davranışının Windows'taki gibi olduğu tek dağıtım Pardus. Çünkü Firefox'un standart davranış biçimlerinden biri bu (Bakınız: MozillaZine). Çözümü ise çok basit.



Öncelikle Firefox'un "gizli ayar"larını çağırıyoruz. Yani adres çubuğuna "about:config" yazıyoruz. Değiştirmemiz gereken ayar "browser.backspace_action". Windows için derlenmiş Firefox'larda bu anahtar değeri "0", Linux için derlenmiş Firefox'larda ise "1"dır. Biz Windows alışkanlıklarımıza Linux altında devam etmek niyetimizde olduğumuz için sözkonusu değeri "0" olarak değiştireceğiz.

Hepsi bu kadar!
Artık Firefox ile "Geri" (Back Space) tuşu bize bir önceki gezindiğimiz sayfayı gösterecek.

0 yorum :