Webden Notlar

Internet yenilikleri, Internet'te yenilikler, Internet notları...

Balinaların Tarihi

Bir Hikâye [Balinaların Tarihi]

Olay Sovyetler Birliği zamanında geçiyor.

Balinaların neslinin hızla tükenmesi üstüne dünya da bir konferans düzenleniyor. Konferansta, ABD, SSCB, Fransa, İtalya ve Demokratik Alman Cumhuriyeti katılıyor. Her katılımcı kısa tebliğler sunuyorlar. Balinaların neslinin tükenmesi üstüne her ülkenin rapor hazırlaması karar altına alınıyor. İki ay sonra raporların "Ne olacak Bu Balinaların Hali" sekretaryasına teslim edilmesi kararlaştırılıyor.

İki ay sonra, ABD'den iki sayfa, Fransa on sayfa, İtalya'dan 30 sayfa raporlar geliyor. İki ay geçiyor SSCB ve DDR'dan ses yok, üç ay, dört ay nihayet sekiz ay sonra Sovyetler, kırmızı kapaklı ciltlenmiş halde her cildi beş yüz sayfa on cilt rapor geliyor.

Birinci cilt: Evrenin oluşumu ve doğanın diyalektik dengesi, canlıların ortaya çıkışı ve doğa ile diyalektik uyumu.

İkinci cilt: Suda ve karada ilk canlılar, bu canlıların kendi aralarındaki ilişki ve çelişkileri, doğa ile bu canlılar arasındaki diyalektik-materyalist ilişki.

Üçüncü cilt: Evrim teorisine giriş ve evrim teorisi tez ve anti tezi.

Dördüncü cilt: Evrim teorisine, proleter devrimci yaklaşım ve burjuva yaklaşımlar. Engels'ten uzun uzun alıntılar..

Beşinci cilt: Doğa'da balinaların ortaya çıkışını hazırlayan, tarihi doğal koşullar. Bu konuda ileri sürülen tezler ve bu tezlerin eleştirisi ve bilimsel sosyalist bakış.

Altıncı cilt: Rusya da ve SSCB de Balinaların ortaya çıkışı, tarihsel gelişmeleri. Rus halkı ile Balinalar arasındaki tarihsel, diyalektik ilişkiye devrimci bakış.

Yedinci cilt: SSBC Yüksek Sovyet'inin Balinalar hakkında alınan kararları. Su işleri Bakanlığının, yerel Sovyetlerin bu konudaki araştırmaları, kurulan komisyon raporları- belgeler...

Sekizci cilt: Sovyet bilimler akademisinin araştırmaları. Akademisyenler arasındaki farklı görüşler.

Dokuzuncu cilt: Sovyetler Birliği Komünist Partisinin(SBKP), "Ne olacak Bu balinalar Hakkındaki" görüşü. Bu görüşe karşı geliştirilen emperyalist tezler karşısında, dünya komünist hareketi ve kardeş partilerin alması gereken tavırlar.

Onuncu cilt: SBKP genel Sekreteri Brejnev yoldaşın görüşleri. Ve sonuç'tan oluşuyor.

DDR' dan rapor hala gelmiyor. Sekretarya DDR'a yazı yazıyor. ["Ne olacak Bu Balinaların Hali" konusundaki raporunuzu acil olarak bekliyoruz deniyor hala ]

Nihayet DDR'dan kırmızı kaplı, DDR amblemli on bir cilt geliyor.

On cilt SSBC raporunun çevirisi. Yüz elli sayfalık on birinci ciltte ise : DDR'ın, SSCB'nin görüşlerine kalındığına dair açıklamalar. Alman Sosyalist Birlik Partisinin kardeş SBKP 'nin görüşlerini desteklediğine dair Merkez komitesi kararı, Genel Sekreter E. Honecker yoldaşın bu konudaki açıklaması ve bu konu üstüne sorulan sorulara verdiği yanıtlar. "Ne olacak Bu balinaların Hali" konusundaki emperyalist tezlere katılmadıklarını açıklayan Merkez Komitesi bildirisi ve sonuç'tan oluşuyor.

0 yorum :