Webden Notlar

Internet yenilikleri, Internet'te yenilikler, Internet notları...

IE 7 heryerde tanınmıyor


IE 7'nin nasıl bir şey olduğunu merak edip de bilgisayarınıza kurduğunuzda sürprizlere hazır olun.

Elbette bir beta yazılımı denemenin sakıncaları her zaman için vardır.

Sitem Nasıl Görünüyor?

Bir web siteniz var. Elinizdeki olanaklarla sayfalar hazırlıyor, yayımlıyorsunuz. Peki ama başka gözler sizin sitenizi nasıl görüyorlar? IEs 4 Linux - Linux için Internet Explorer(lar) başlıklı günlük girdimizde söylediğiiz gibi, bazıları kendi kullandıkları (geri) teknolojilere sizleri de mahkum etmekten başka çözüm olmadığını sanıyorlar.

Tarayıcıdan ekran görüntüleri: ScreenGrab

Upuzuuun web sayfaları vardır. Ve bir gün böyle bir sayfanın resmine gerek duyarsınız. Web sayfalarında hiçbir monitöre sığmayacak kadar uzun site görüntülerinin bir tarayıcı penceresinde nasıl görüntülendiğini; kendi sitenizin veya başka bir sitenin de göyle bir resmine sahip olmayı, saklamayı istersiniz.

Saat ve Zaman

Hepimizin bir biçimde zamanla, tarihle ilişkisi olmuştur. Geçmiş yıllardan birindeki bir tarihin hangi güne rastladığı, bulunduğunuz yer ile dünyanın herhangi bir yeri ile arnızdaki saat farkı, bulunduğuuz yerden başka bir ülkeyi/kenti aramak için telefonu nasıl kullanmanız gerektiği, birlikte program yapmaya niyetlendiğiniz kişinin yaşadığı yerde bayram, tatil olup olmadığı...


Kısacası, zaman ile ilgili her türlü gereksinimlerinize yanıt verecek bir adres.

Daha fazlası www.timeanddate.com/ adresinde.

IEs 4 Linux - Linux için Internet Explorer(lar)



Gezegen'i gözden geçirirken Onur Yalazı'nın aynı günlük girdisinde birden fazla, ilginç konuya değindiğini gördüm. İçlerinde beni en etkileyen kısmı ise, bir bash betikle bir Linux makineye MS IE'nin kurulması kısmıydı.

Blogger Web Comments for Firefox


Google hizmetlerine erişmek mümkün değil. Son etkinliklerinden biri de izlediğiniz bir sayfa ile ilgili doğrudan günlüğünüze veri girmenizi sağlayan bu küçücük uygulama. Daha doğrusu, önceleri sadece Google Araç Çubuğunda yeralan "Blog This!" tuşunun ayrı bir Firefox eklentisi haline getirilmiş hali.
Eklenti sadece Blogger günlüğünüze veri girmekle kalmıyor, gezindiğiniz sayfalarla ilgili olarak da düşülmüş notları görmenize, o notlar arasında dolaşmanıza da olanak sağlıyor.
Daha fazlası için:
http://www.google.com/tools/firefox/webcomments/index.html